Termeni si conditii

Acest site web este administrat de SC PROTERM GRUP SRL, cu sediul social in Bucuresti, strada Propasirii, Nr 26A, avand codul de inregistrare fiscala J40/18147/2005 inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr RO 18083017,  telefon 0744.357.664, email [email protected].

SC PROTERM GRUP SRL depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, SC PROTERM GRUP SRL precizeaza ca imaginea produselor are caracter informative, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori. De esemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SC PROTERM GRUP SRL fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.

SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. SC PROTERM GRUP SRL nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce daune SC PROTERM GRUP SRL.

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre SC PROTERM GRUP SRL si CLIENT.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre SC PROTERM GRUP SRL, prin care SC PROTERM GRUP SRL este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLIENTUL este de acord efectueze plata acestora.

UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare. 

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre SC PROTERM GRUP SRL. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre SC PROTERM GRUP SRL pe SITE.

PRETUL CONTRACTULUI. 

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre SC PROTERM GRUP SRL, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, SC PROTERM GRUP SRL atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri,SC PROTERM GRUP SRL va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

Pretul include TVA precum si orice alta taxa.

 

 DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE. CONTRACTUL

 Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SC PROTERM GRUP SRL isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care vin de la producator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. PROTERM GRUP SRL nu ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. PROTERM GRUP SRL . nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.

Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). PROTERM GRUP SRL  si furnizorii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii marcilor respective in Romania. Din acest motiv, PROTERM GRUP SRL  nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul WWW.STEREOMAG.RO, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei companie producatoare.

Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului sau a service-ului autorizat de acesta. Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de importator sau furnizor. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de PROTERM GRUP SRL  oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de PROTERM GRUP SRL  de la acest client.

Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul primirii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul PROTERM GRUP SRL , nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

 

> Limitarea raspunderii pentru preturi

Preturile prezentate includ TVA (19%), insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii.

PROTERM GRUP SRL . face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Este posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, PROTERM GRUP SRL are dreptul sa anuleze comanda Cumparatorului.  (Preţul este derizoriu, atunci când este „într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare” (art. 1665 alin. 2 Noul Cod Civil)).

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii:

preturile afisate pe site-ul stereomag.ro sunt rezultatul unei erori materiale;

produsul/produsele comandata nu se mai afla pe stoc;

tranzactia nu a fost acceptata de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului;

datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

> Expeditie si livrare

Livrarea produselor are o arie de extindere nationala si, astfel, se va face oriunde in Romania. PROTERM GRUP SRL  isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Livrarea produselor va fi gratuita in Bucuresti pentru comenzile care depasesc valoarea de 500 RON (inclusiv TVA) si nu depasesc greutatea totala de 100 Kg. Se va aplica un tarif de livrare pentru comenzile cu un pret mai mic decat de aceasta suma, in cuantum de 20 RON (TVA inclus). 

PROTERM GRUP SRL   isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de PROTERM GRUP SRL   care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti. In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce va restabili contactul cu clientul, moment in care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

 

> Limitarea raspunderii pentru plata

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clientii se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. PROTERM GRUP SRL   isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal sau prin ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre PROTERM GRUP SRL   la adresa de e-mail [email protected] . Livrarea va fi efectuata numai dupa ce suma achitata se va afla in contul PROTERM GRUP SRL  . Plata in avans se considera si plata cu ajutorul cartii de credit online. In acest caz, PROTERM GRUP SRL . va solicita procesatorului de plati electronice confirmarea securitatii si a validitatii tranzactiei si, de asemenea va efectua verificari suplimentare acolo unde este cazul, inainte de livrarea produselor. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

 

> Garantia produselor

Produsele comercializate de PROTERM GRUP SRL   beneficiaza de garantia legala de conformitate.

Garantia comerciala se acorda conform certificatului de garantie, cu exceptia anumitor produse. Nu fac obiectul garantiei urmatoarele produse: bobina si sistemul mobil al difuzoarelor, orice tip de bec, cablurile,

Produsele care urmeaza a fi reparate in perioada de garantie se pot trimite prin curier rapid, FAN Courier, sau aduse direct la urmatoarea adresa:Str. VASILE ALECSANDRI nr. 14, sector 1, Bucuresti. Produsele trebuie sa fie insotite de o copie dupa factura care atesta cumpararea lor si certificatul de garantie. Nu uitati sa precizati nume, numar de telefon si o explicatie a defectului, daca se cunoaste. Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate de catre PROTERM GRUP SRL  . (pentru produsele ce se incadreaza in garantia comerciala acordata).

Expedierea produselor defecte se face DUPA ANUNTAREA IN PREALABIL A UNUI REPREZENTANT PROTERM GRUP SRL   specificand DEFECTUL CONSTATAT. De asemeneaDefectele VIZIBILE se reclama in momentul efectuarii receptiei. Prin DEFECT VIZIBIL se intelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului.

PROTERM GRUP SRL   este exonerata de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca produsele in cauza au fost manevrate sau depozitate in mod necorespuzator, utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost fabricate/ vandute, montate gresit, au suferit imersii de lichide, socuri mecanice, termice sau de orice natura sau au intrat in contact cu substante a caror folosire nu este necesara in procesul de inlocuire/montare. De asemenea, PROTERM GRUP SRL  . este exonerata de obligatia acordarii de garantie in cazul in care se constata ca beneficiarul reparatiei efectuate de CUMPARATOR a utilizat/ manevrat aparatul in mod necorespunzator. Nerespectarea conditiilor enumerate mai sus duce la pierderea garantiei.

Produsele cumparate prin intermediul acestui site beneficiaza de garantia practicata de furnizorul fiecarei marci in parte, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. 

> Limitarea responsabilitatii pentru comentarea utilizatoriilor

Utilizatorii care viziteaza site-ul stereomag.ro pot face comentarii la adresa acestuia si a produselor pe care la ofera, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. PROTERM GRUP SRL  . isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, e-mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

PROTERM GRUP SRL   nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata sa plateasca vreun un fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari. In cazul trimiterii unor materiale/documente, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii PROTERM GRUP SRL   si afiliatilor/asociatilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a le folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui oriunde in lume, prin orice mijloc.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. PROTERM GRUP SRL   nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.

 

> Dreptul de returnare a produselor

Returnarea produselor achizitionate prin incheierea unui contract la distanta se va face conform Ordonantei Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 care stipuleaza:

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile calendaristice, prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga, pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 de zile calendaristice de la data denuntarii contractului de catre consumator.

Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:

a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 14 zile calendaristice;

b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;

d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;

e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;

f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.

Pentru informatii suplimentare puteti consulta legislatia folosind acest link.

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, de preferinta in ambalajul original sau intr-un alt ambalaj care sa asigure integritatea acestora. Produsele trebuie insotite de toate accesoriile si documentele originale. In cazul manipularii defectuoase a produselor se va proceda la evaluarea starii acestora si determinarea valorii cu care se va diminua valoarea produselor returnate, conform OUG 34/2014, Art. 14, alin. (3).

In politica de retur nu se incadreaza produsele care fac parte din categoria consumabile (ex: cabluri, difuzoare si drivere,Produsele din categoria consumabile pot fi returnate numai daca sunt sigilate si nefolosite. Nu se pot returna produsele care beneficiaza de pachete de programe cu licenta (presupune inregistrarea clientului pe baza "serial number") care au fost instalate de consumator.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta,  e-mail sau SMS.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa [email protected], sau prin posta la adresa: Str. Vasile Alecsandri, nr 14 sector 1, Bucuresti.

Litigii si dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe stereomag.ro sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza municipiului Bucuresti. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii.

Daca aveti o nemultumire legata de un produs sau serviciu cumparat online, puteti folosi acest site pentru a incerca sa ajungeti la o solutie fara a apela la instante: webgate.ec.europa.eu

Pentru orice conflict aparut intre PROTERM GRUP SRL  . si clientii sai, se va cauta o rezolvare pe cale amiabila.

Daca intampinati probleme cu o comanda plasata pe site-ul stereomag.ro, va rugam sa luati legatura cu Alexandru Ilie la nr. de telefon: 0744.357.664 sau prin email la adresa: [email protected]. Veti primi raspuns la solicitarea dvs. in maxim 30 zile calendaristice.